COSTA BRAVA RURAL - RUTA 1: Aiguamolls de l'Empordà - Castelló d'Empúries- Empuriabrava
A la pàgina inicial

      Costa Brava Landelijk


          Huur van landelijke huizen in de Alt Empordà

Català Español Français English Deutsch
    WELKOM        LOGIES         SITUATIE / KAART         ACTIVITEITEN / RECREATIE         ROUTEBESCHRIJVING         RESERVERINGEN         CONTACTADRES    

   
   LANDELIJKE HUIZEN 
Can Joan Tuin
Can Joan 1e verdie.
Can Joan 2e verdie.
<< Vorige route  -   Route index  -  Volgende route >>
ROUTA 1: Natuurreservaat Moerasgebieden van Empordà - Castelló D'empúries - Empuriabrava

De moerasgebieden
Vertrekkende van Sant Pere Pescador in de richting van Castelló d'Empúries vinden we het natuurreservaat Aiguamolls de l'Empordà (moerasgebieden), het tweede qua belangrijkheid in Catalonië na de Delta del Ebro. Dit reservaat heeft een oppervlakte van ongeveer 4.800 hectare en is een verplicht bezoek voor natuurliefhebbers want behalve het aanwezige natuurschoon is dit gedurende het tijdperk van de migratie een toevluchtsoord voor een groot aantal vogels.
De tocht wordt voortgezet naar de grafelijke gemeente Castelló d'Empúries. In het hart van een uitstekend geconserveerde oude stadskern vinden we de Santa Maria basiliek, ook genaamd Catedral del Ampurdán, een magnifiek gotisch bouwwerk uit de veertiende eeuw. Het geeft ons een idee van de betekenis van deze gemeente gedurende de Middeleeuwen als hoofdstad van het graafschap Empúries.
De moerasgebieden vanuit de lucht gezien
Ook vermeldenswaard is de "Lonja de Mar", een gotisch gebouw en huidige zetel van het gemeentehuis. Alvorens te vertrekken is een bezoek aan de "Puente Viejo" over de Muga rivier de moeite waard. Deze, uit de veertiende eeuw stammende brug, is van grote architectonische schoonheid. De tocht kan worden afgesloten met een kort bezoek aan Vilanova de la Muga.

Een kanaal van Empuriabrava
Indien men nog lust heeft verder te gaan is het de moeite waard de weg te vervolgen tot Empuriabrava, een toeristen urbanisatie in het hart van de Bahia de Rosas en bekend als het Venetië van Catalonia vanwege haar straten en kanalen.
Castelló d'Empúries
  << Vorige route  -   Route index  -  Volgende route >>

COSTA BRAVA RURAL
Laatste herziening: 10/04/2017