COSTA BRAVA RURAL - RUTA 2: Sant Pere de Rodes - Port de la Selva - Cadaqués
A la pàgina inicial

      Costa Brava Landelijk


          Huur van landelijke huizen in de Alt Empordà

Català Español Français English Deutsch
    WELKOM        LOGIES         SITUATIE / KAART         ACTIVITEITEN / RECREATIE         ROUTEBESCHRIJVING         RESERVERINGEN         CONTACTADRES    

   
   LANDELIJKE HUIZEN 
Can Joan Tuin
Can Joan 1e verdie.
Can Joan 2e verdie.
<< Vorige route   -   Route index   -   Volgende route >>
ROUTE 2: Sant Pere de Rodes - Port de la Selva - Cadaques

Cadaqués
Een interessante excursie is het bezoek aan het Sant Pere de Rodes klooster. Tegenwoordig is het deel van de gemeente Port de la Selva en vanaf Sant Pere Pescador kan men vertrekken richting Castelló d'Empúries en vervolgens naar Vilajuiga.

Op weg naar het klooster kunnen twee pauzes worden ingelast: in Aguas de Vilajuiga en, met een kleine omweg, bij het Castillo de Carmançó. Dit laatste is slechts een ruïne maar zeer interessant vanwege de 'legende' over de liefde tussen de gravin van Molins (leidster van een bende dieven), zeer verbonden met Sant Pere Pescador, en de reus van Ventalló. Indien u hier bent verzuim dan vooral niet te vragen of men u deze geschiedenis kan vertellen.

Het Sant Pere de Rodes klooster, in Port de la Selva
Sant Pere de Rodes is een oud gerestaureerd benidictijnenklooster, een van de meest beroemde van Catalonië vanwege haar architectonisch belang en haar bevoorrechte positie van waaruit men geheel Cabo de Creus en de Golfo de León kan overzien. Vanaf het klooster gaat een smalle weg die omhoogvoert naar de Sant Salvador kapel. Het weggetje is goed begaanbaar en op een heldere dag is het zicht op Alt Empordà indrukwekkend.

Per auto kan men makkelijk via een bosweg, die bij het klooster begint, naar El Port de la Selva afdalen. Dit is een vissersplaatsje dat de moeite van een bezoek waard is en literatuurliefhebbers vinden hier het "l' Hostal de la Marina", inspiratiebron voor het beroemde theaterstuk.

Vanaf El Port de la Selva kunt u snel Cadaqués bereiken langs de kustweg en via Llançà. De gemeente Cadaqués, met zijn schitterende parochiekerk, is van grote schoonheid en gelegen in een spectaculair landschap. Het werd het centrum van een internationale avant-garde dankzij het verblijf van Picasso, Buñuel, Paul Eluard en in het bijzonder van Salvador Dalí. Op het kerkhof zijn sculpturen te vinden van Josep Llimona.
   
  << Vorige route   -   Route index   -   Volgende route >>


COSTA BRAVA RURAL
Laatste herziening: 10/04/2017