COSTA BRAVA RURAL - RUTA 3: Perelada - Vilabertran
A la pàgina inicial

      Costa Brava Rural


          Lloguer de cases rurals a l'Alt Empordà

Español Français English Deutsch Neederlands
    BENVINGUTS        ALLOTJAMENTS         SITUACIÓ / MAPA         ACTIVITATS / OCI         COM ARRIBAR         RESERVES         CONTACTAR    

   
   CASES RURALS 
Can Joan Jardí
Can Joan 1er pis
Can Joan 2on pis
<< Ruta anterior   -   Índex de rutes   -   Ruta següent >>
RUTA 3: Perelada - Vilabertran

Peralada
A escasos vint minuts de Sant Pere, es pot visitar Perelada i el Castell que l'ha fet famosa. El conjunt urbà de la població ofereix un inestimable patrimoni monumental, cal passejar-s'hi una bona estona. A la plaça Major és on es creu que va nèixer el gran cronista Ramon Muntaner al 1265.
El castell fou transformat en Palau Residencial (s.XVI) quan Francesc Jofre de Rocabertí va rebre de Felip III el títol de comte de Perelada. Tot el Castell és envoltat de frondosos jardins i un llac, on a l'estiu s'hi celebra el prestigiós festival internacional de música. Actualment, una part del castell ha estat reconvertit en casino. Una visita obligada.
Molt a prop es troba la població de Vilabertran, que fou escenari del casament de Jaume II i Blanca d'Anjou (1295) a Santa Maria de Vilabertran, antic monestir d'una gran bellesa i una de les joies del romànic català. Cal destacar especialment la inacabada porta gòtica, la capella funerària, el magnífic Palau Abacial i les fortificacions.
Peralada: entrada al castell

Absis del monestir de Santa Maria
 
  << Ruta anterior   -   Índex de rutes   -   Ruta següent >>
COSTA BRAVA RURAL
Última actualització: 10/04/2017