COSTA BRAVA RURAL - RUTA 3: Perelada - Vilabertran
A la pàgina inicial

      Costa Brava Landelijk


          Huur van landelijke huizen in de Alt Empordà

Català Español Français English Deutsch
    WELKOM        LOGIES         SITUATIE / KAART         ACTIVITEITEN / RECREATIE         ROUTEBESCHRIJVING         RESERVERINGEN         CONTACTADRES    

   
   LANDELIJKE HUIZEN 
Can Joan Tuin
Can Joan 1e verdie.
Can Joan 2e verdie.
<< Vorige route   -   Route index   -   Volgende route >>
RUTA 3: Perelada - Vilabertran

Peralada
Op nauwelijks twintig minuten afstand van Sant Pere Pescador, kan men het dorpje Perelada bezoeken en het kasteel waaraan het zijn roem dankt. Het centrum van het dorp heeft een onschatbare historische waarde en is de moeite van een uitgebreid bezoek waard Men neemt over het algemeen aan dat de grote Catalaanse kroniekschrijver Ramon Muntaner in het jaar 1265 aan de Plaza Mayor het eerste levenslicht aanschouwde.
Het kasteel werd getransformeerd tot Palacio Residencial (zestiende eeuw) toen Francesc Jofre de Rocabertí de titel Conde de Perelada ontving van Felipe III. Het kasteel is geheel omringd door weelderige en lommerrijke tuinen met een schitterend zwanenmeer. Hier wordt zomers het prestigieuze internationale muziekfestival gehouden. Tegenwoordig is in een gedeelte van het kasteel een casino gevestigd. Een verplicht bezoek.
Vlakbij Perelada bevindt zich het plaatsje Vilabertran waar in 1295 JaumeII in het huwelijk trad met Blanca d'Anjou. Dit was in Santa Maria de Vilabertran, een prachtig oud klooster en een van de pronkstukken van de romaanse bouwkunst in Catalonië. Een speciale vermelding verdient het onafgemaakte gotisch portaal, de uitvaartkapel, de kloostergang, de schitterende abdij en de fortificaties.
Peralada: kasteelingang

Apsis van het Santa Maria klooster
 
  << Vorige route   -   Route index   -   Volgende route >>
COSTA BRAVA RURAL
Laatste herziening: 10/04/2017