COSTA BRAVA RURAL - RUTA 4: Figueres
A la pàgina inicial

      Costa Brava Landelijk


          Huur van landelijke huizen in de Alt Empordà

Català Español Français English Deutsch
    WELKOM        LOGIES         SITUATIE / KAART         ACTIVITEITEN / RECREATIE         ROUTEBESCHRIJVING         RESERVERINGEN         CONTACTADRES    

   
   LANDELIJKE HUIZEN 
Can Joan Tuin
Can Joan 1e verdie.
Can Joan 2e verdie.
<< Vorige route   -    Route index
RUTA 4: Figueres


Buitenkant van het Dalí museum

 

Leda atòmica, een van Dali's werken
Dit is de hoofdstad van Alt Empordà. Haar positie in het centrum van deze streek en gelegen op de doorweg tussen Spanje en Frankrijk hebben het tot een welvarende gemeente gemaakt. Dit was het resultaat van de enorme ontwikkeling van haar commerciële sector gedurende de afgelopen decennia.
Behalve het slenteren over de "rovell de l'ou" (eigeel), zoals het winkelcentrum wordt genoemd, kan men het Dali Museum bezoeken (de liefhebbers van het surrealisme zullen zeker niet teleurgesteld worden), het Museo del Juguete (met een interessante verzameling moderne stukken) en het Museo del Ampurdán (plaatselijke schilderkunst).

Talrijke neoklassieke gebouwen omzomen la Rambla en bijzondere exemplaren van moderne architectuur zijn waar te nemen zoals het oude gemeentelijke slachthuis (tegenwoordig cultureel centrum), het Casino Menestral en het Teatro Jardín.

Een bezoek aan het Museum van Naïeve Kunst, bij de uitgang van de stad, of het indrukwekkende Castillo de San Fernando (het grootste gebouw in Catalonië) is ook de moeite waard.


Gezicht op Castillo de Sant Ferrran, in Figueres
  << Vorige route    -    Route index


COSTA BRAVA RURAL
Laatste herziening: 10/04/2017